headerphoto

Hemijski pilinzi

Koje vrste hemijskog pilinga postoje?

Hemijski pilinzi mogu se raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od dubine dele se na površne, srednje duboke i duboke pilinge.

Na osnovu iskustva u našem centru najčešće se rade dve vrste pilinga:

Hemijski pilinzi glikolnom kiselinom: u zavisnosti od koncentracije ovi pilinzi mogu biti površni (20% glikolna kiselina) kojim se poboljšava izgled kože, ili srednje duboki (do 70% glikolne kiseline) koje sprovodi samo lekar u cilju lečenja određenih (već navedenih) stanja na koži.

Hemijski pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA): Ovo je piling veće jačine koju primenjuju samo lekari. Spada u grupu pilinga srednje dubine, i koristi se za lečenje ožiljaka, finih bora i oštećenja od sunca. Koriste se pilinzi sa 15%, 25% i 35% u zavisnosti od pacijenta.

U zavisnosti od stanja koje se tretira navedeni pilinzi mogu se kombinovati sa drugim vrstama pilinga ili drugim procedurama, o čemu odlučuje dermatolog.

Koliko puta mora da se ponovi piling?

Broj tretmana zavisi od tipa i težine oštećenja kože, odnosno stanja koje se tretira. Neki ljudi su zadovoljni samo sa jednim pilingom, ali najčešće je neophodno od 3 do 6 ponavljanja za dobijanje maksimalnog efekta.<< Nazad
  Dalje >>