headerphoto

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je siguran i prirodan material koji se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja nepravilnosti na koži, najčešće bora na donjem delu lica. Rezultati su trenutni, a vreme oporavka minimalno, za ovu jednostavnu i uobičajenu proceduru.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina (Restylane) je prirodna supstancija koja se nalazi u vezivnom tkivu kože, a čini kožu elastičnom i čvrstom. Ima slične efekte kao kolagen, ali efekti ubacivanja hijaluronske kisleine traju znatno duže, a reakcije na supstanciju su retke.

Kakva je razlika između hijaluronske kiseline i kolagena?

Hijaluronska kiselina je noviji proizvod koji je dobio dozvolu za upotrebu u dermatologiji 2003. god. posle brojnih kliničkih studija na velikom broju pacijenata i koristi se već čitavu deceniju. Reakcije na hijaluronsku kiselinu znatno ređe se javljaju od reakcija na kolagen, a rezultati traju duže (kolagen: 3-4 meseca; hijaluronska kiselina 6-9 meseci, u zavisnosti od regije koja je tretirana).

Kada se koristi hijaluronska kiselina?

Uz pomoć male injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja bora lica, pre svega: bora oko usana, opuštenih uglova usana, za popunjavanje ožiljaka.

Da li je tretman praćen bolom?

Sama procedura nije prijatna, zbog čega se primenjuje lokalna anestezija kojom se bol eliminiše, a procedura se lako podnosi.


 Dalje >>