headerphoto

Rejuvenacija

Kojim metodama se mogu smanjiti znaci starenja kože?

Posebnom negom i zaštitom kože starenje kože se može usporiti, a znaci starenja mogu se umanjiti. Tokom redovnog pregleda dermatologa u našem centru moći ćete da dobijete savete o pravilnoj nezi kože i optimalnom tretmanu znakova starenja. Osim toga, u našem centru na raspolaganju su Vam najsavremeniji medicinski tretmani i intervencije za rejuvenaciju nehirurškim putem. U zavisnosti od tipa kože i vrsta promena koje žele da se tretiraju Vaš dermatolog će izabrati optimalnu kombinaciju tretmana i intervencija koji će imati brz i siguran efekat. Ukoliko su znaci starenja uznapredovali, u nekim slučajevima će hirurške metode, koje sprovodi hirurg-plastičar (face-lifting, blefaroplastika, i sl.), biti najefikasnije rešenje, ali su ove intervencije povezane sa znatno većim rizicima.

Kako se starenje može usporiti?

Starenje usled godina teško je zaustaviti, ali se mogu sprečiti oštećenja nastala hroničnim izlaganjem suncu i drugim štetnim faktorima okoline. Izbegavanje izlaganja suncu, svakako je jedan od najvažnijih načina. Zaštita odećom (šešir, naočare za sunce, duži rukavi i nogavice, itd.) je značajna u uslovima kada je boravak na suncu neminovan zbog posla i drugih aktivnosti. Svakodnevna zaštita od sunca, korišćenje kozmetičkih preparata s filterima za UV zračenje (UVA+UVB) doprineće usporavanju starenja kože (i sprečavanju nastanka karcinoma kože). Takođe, treba izbegavati i posete solarijumima koji emituju UVA zračenje koje je posebno značajno za starenje kože. Neki eksperti kažu da je 15-30 minuta u solarijumu isto opasno i štetno kao i boravak tokom celog dana na suncu.

Zdrav život u celini, s pravilnom ishranom, redovnom fizičkom aktivnošću i izbegavanje štetnih faktora kakvi su cigarete alkohol, itd, takođe su neophodni za očuvanje mladalačkog izgleda.


<< Nazad  Dalje >>