headerphoto

Trajna epilacija laserom

Predstavlja najsavremeni način uklanjanja neželjene dlake sa određenih područja tela.

Laserski zrak biva sproveden, pigmentom, do korena (folikula) dlake i termički ga oštećuje. Ovako oštećen koren više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Svakim sledećim tretmanom ovo se oštećenje povećava, što posle 4-6 tretmana, u intervalima koje lekar odredi, dovodi do trajnog izostanka rasta dlake.

Bilo bi poželjno da se pre započinjanja tretmana pacijenti informišu o aparatu na kome se odlučuju za rad (Evidence-based review of hair removal using lasers and light sources). Naša preporuka je aleksandritni laser (GentleLase, Candela, Boston, USA).

Koliko tretmana je potrebno da bi se dlaka uklonila?

Broj tretmana zavisi od kvaliteta dlake i prebojenosti kože. Tri tretmana su poželjna, najčešće 4-6. Svakim tretmanom gubi se prosečno 20-25% dlaka. Naglašavamo da je uspešnost svakog pojedinačnog tretmana individualna.

Koliko su tretmani trajni?

Trajnost je jos uvek tema za diskusiju. Ono sto su studije pokazale jeste dugotrajnost, merena godinama. Ukoliko postoji hormonski poremećaj epilacija laserom je efikasna, ali ne kao kod osoba bez hormosnkog poremećaja. Efikasnost tretmana je individualna i kod osoba s urednim hormonskim statusom je 75-95%.

Da li je potrebna neka priprema pre tretmana?

Priprema za prvi tretman sastoji se iz ne čupanja dlake tokom 3-4 nedelje pre dolaska na tretman. Može se koristiti depil-krema, makazice ili brijač, a za sam pregled dovoljno je da se vidi samo milimetar dlake. Takođe, potrebno je da pacijenti na tretman ne dođu osunčani, odnosno, da dođu na tretman s njihovom prirodnom prebojenosti kože. Ako boravite u prirodi savetujemo da koristiti kreme sa zastitnim faktorom većim od 30 (SPF > 30, npr. Eucerin).

Dalje >>


 

Support Styleshout

If you are interested in supporting my work and would like to contribute, you are welcome to make a small donation through theon my website - it will be a great help and will surely be appreciated.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.